ketvirtadienis, liepos 23, 2009

Atostogos '08

Na ką gi. Norit šlapios ir apgailėtinos istorijos - tai štai ...  

Birželio 7. 
Dukrai ėjo antras mėnuo, kai vyras susiorganizavo taip sakant "atsipūtimo 
kelionę" į tolimuosius rytus, ne, ne į Kiniją ar Japoniją, kur kas šiurpiau ir ekstremaliau - į Sibirą. Aš didvyriškai leida
u šeimos galvai prasivėdinti smegenis, o pati tuo tarpu audžiau mintį apie Kuršių Nerijos paplūdimį. Ilgai nelaukus leidausi į kelionę. 

Birželio 11.  
04:30; Pampersai, vežimėlis, kūdikis ir aš nuo pusės penkių ryto siūbuojam autostrada Vilnius-Klaipėda. Ant pakaušio akiniai nuo saulės, ant užpakalio šortukai, lagamine įdegio kremas. Žodžiu, visa ko gali prireikti atostogoms saulėtame Lietuvos pajūryje. 10:00; Kelionė netrunka. Įsikuriu. Priešakį dar ilga diena, ką ten diena juk laukia visa graži savaitė. Išsiimu vežimėlį. Džiaugsiuosi dukra ir gyvenimu! 13:15; Atrodo lietus kaupiasi. Čia aš ne TV animaciją žiūriu. Lauke jau nebėra saulės. Dukra verkia - jai šalta. 13:55; Lyja. Ai, tuoj praeis. 14:20; Lyja. 14:30; Lyja šuorais. Celofaninis gaubtas ant vežimėlio jau negelbėja. Reik eit namo. 17:30; Nustojo lyti. Bet lauke šalta ... 19:30; Šiandien einu anksčiau miegoti. Ryt gal pagaliau "normaliai" pasideginsiu. 

Birželio 12. 
8:00; Pažadina saulė. Gerai. Dar reik pasivartyti, pagyguot su dukra. 10:00; Einu jūros link. Pakeliui apsivelku papildomą megztuką. Dukrai nuolat čiupinu nosį - ar nešalta. 10:20; Prieinu jūrą. Sėdu ant suoliuko, išsitraukiu knygą. Vėsoka. 11:30; Pakeliu akis. Horizontas juodas kaip smala. Klausimas toks: būti, ar nebūti. Nespėju atsakyti į klausimą. Prapliumpa. Aš su dukra ir simpatiška pagyvenusių vokiečių porelė nuo lietaus slepiamės po gelbėtojų namelio stogeliu. 11:58; Skuodžiu namo. Lietus labai silpnas. Na, žinot, tik "purškia". Dieną praleidžiu namie, skaitau.

Birželio 13 - 16.  
Saulė užfiksuota birželio 13 dieną 14:00 val. ir birželio 15 dieną 11:00 val. Rytoj važiuojam namo. 

Birželio 17. 
16:15; Pagaliau aš namie. Už lango girdisi kaip kaimynas pjauna žolę. Dukrytė dar kietai įmigus po kelionės. Miegelin 
grimztu ir aš. Visada ima miegas, kai pašviečia vakarinė
saulė ... :) 


P.S. Vyras iš Sibiro grįžo 
žiauriai įdegęs. O aš maniau ten šalta.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą